Aanbevelingen en kortingen

Hieronder vind je een aantal financiële diensten en producten die ik zelf graag gebruik. Of het nu gaat om goedkoop beleggen, gespreid beleggen, goedkope telefonie of crowdfunding, dit zijn de diensten en bedrijven die ik zou aanbevelen aan mijn vrienden en lezers.

Een aantal maakt gebruik van een zogenaamde vriendendienst (of affiliate-links). Dat betekent dat je specifieke code moet invullen als je je aanmeldt, waarmee je een paar tientjes korting krijgt. Meestal krijg ik dan ook een kleine commissie, die ik dan weer in dit blog investeer. Dus zo help je niet alleen jezelf maar ook Betering beter worden. Goed, beter, betering.

Beleggen

DeGiro

Toen ik begon met beleggen in 2018, koos ik voor DeGiro. Zij zijn nou eenmaal het goedkoopst en eenvoudigst. Voor de iets gevorderden onder ons kent DeGiro zijn beperkingen. Vandaar dat ik later ook elders ben gaan beleggen (zie onder). Maar om te beginnen is de meest handige en complete broker. Klik op deze link om een account te openen je krijgt € 20 euro gratis transactietegoed.

Peaks

Wil je echt automatisch en ongemerkt indexbeleggen en heb je (nog!) niet zo ruime beurs dan is Peaks je ding. Ik gebruik het naast mijn andere brokers, voor nog meer spreiding. Deze app belegt iedere week automatisch je wisselgeld en eventuele andere kleine bedragen die je opgeeft. Elke week wordt ongemerkt ongeveer € 20 van mijn rekening afgeschreven en belegt in indexfondsen. Langzaam groeit en groeit deze stapel. Voor € 5 starttegoed vul je deze code in, zodra je een account heb geopend: VINCE8VNK.

Crowdfunding

Lendahand

Met Lendahand leen je je geld uit aan kleine ondernemers in opkomende landen, veelal in Afrika en Azië. Ik doe mee met relatief kleine bedragen in een relatief groot aantal projecten, om het risico (dat groter is dan bij indexbeleggen) te spreiden. Maar het sociale aspect maakt veel goed. We krijgen allebei € 25 tegoed, wanneer je je eerste € 50 inlegt. Maak daarvoor een gratis account aan en vul de volgende code in, wanneer je je eerste investering afrekent. Code: Q7WF-WA4P-E9F3.

Telefonie

Youfone

Sim only is the only way to go, als je goedkoop wil bellen. En dat wil je. Er zijn diverse aanbieders, maar na enig onderzoek bleek Youfone de goedkoopste en overzichtelijkste. Protip: ga niet te krap zitten met je databundel, want als je hem ooit wil aanpassen/uitbreiden, dan verlies je je maandelijkse korting. Zet je telefoonabonnement over via deze link en jij en ik krijgen € 15 korting op de eerstvolgende factuur.

Schuiven naar boven