Aanbevelingen en kortingen

Hieronder vind je een aantal financiële diensten en producten die ik zelf graag gebruik. Of het nu gaat om goedkoop beleggen, gespreid beleggen, goedkope telefonie of crowdfunding, dit zijn de diensten en bedrijven die ik zou aanbevelen aan mijn vrienden en lezers.

Beleggen

DEGIRO

Toen ik begon met beleggen in 2018, koos ik voor DEGIRO. Zij zijn nou eenmaal goedkoop en eenvoudig. Voor een beginner is DEGIRO een van de meest handige en complete brokers. Ik schreef een review naar aanleiding van mijn ervaringen. Klik op deze link om een account te openen en te kijken of ze een welkomstaanbieding hebben. Met beleggen kun je je inleg verliezen.

Peaks

Wil je automatisch en ongemerkt indexbeleggen en heb je (nog!) niet zo’n ruime beurs? Dan is Peaks je ding. Ik gebruik het zelf naast mijn andere brokers, voor meer spreiding en meer ongemerkt beleggen. Deze app belegt iedere week automatisch je wisselgeld en eventuele andere kleine bedragen die je opgeeft. Elke week wordt ongemerkt ongeveer € 20 aan ‘wisselgeld’ van mijn rekening afgeschreven en belegt in indexfondsen. Langzaam groeit en groeit deze stapel. Hier lees je mijn review.

Voor € 5 extra starttegoed vul je deze code in, zodra je een account heb geopend: VINCE8VNK. En let op: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen.

Brand New Day

Heb je een pensioengat (ja, dat heb je) en wil je met die ruimte inkomsten- en vermogensbelastingvrij beleggen voor als je ouder bent? Dan is Brand New Day ideaal. Ze zijn makkelijk, vriendelijk en niet zo duur. Lees hier mijn bevindingen over Brand New Day. Open hier direct een pensioenrekening.

Crowdfunding

Lendahand

Met Lendahand leen je je geld uit aan kleine ondernemers in opkomende landen, veelal in Afrika en Azië. Ik doe mee met relatief kleine bedragen in een relatief groot aantal projecten, om het risico (dat groter is dan bij indexbeleggen) te spreiden. Maar het sociale aspect maakt veel goed. We krijgen allebei € 25 gratis tegoed, wanneer je je eerste € 50 inlegt. Maak daarvoor een gratis account aan en vul de volgende code in, wanneer je je eerste investering afrekent. Code: Q7WF-WA4P-E9F3.

Telefonie

Youfone

Sim only is the only way to go, als je goedkoop wil bellen. En dat wil je. Er zijn diverse aanbieders, maar na enig onderzoek bleek Youfone de goedkoopste en overzichtelijkste. Protip: ga niet te krap zitten met je databundel, want als je hem ooit wil aanpassen/uitbreiden, dan verlies je je maandelijkse korting. Zet je telefoonabonnement over via deze link en jij en ik krijgen € 15 korting op de eerstvolgende factuur.

Crypto

Celsius App

Celcius is een online wallet, waar je ruim 5% rente krijgt over je bitcoin of andere crypto. Een spaarrekening voor bitcoin dus. Met nog die klassieke rentepercentages uit de jaren 90! Dat rendement komt dus bovenop een eventuele koersstijging. Lekker. Krijg nu gratis $40 in BTC als je je hier aanmeldt met de CODE: 180130c7b9 en voor $400 of meer inlegt.

Maar waar koop je bitcoins? Google geeft honderden opties. Ik kwam uit bij Bitvavo. Een Nederlandse ‘cryptocurrency exchange’, gestationeerd in Amsterdam, hier om de hoek. Ze bleken betrouwbaar, goedkoop en simpel. Als je je via deze link aanmeldt, hoef je de eerste week geen transactiekosten te betalen.

Een aantal van deze links maakt gebruik van een zogenaamde vriendendienst (affiliate-links). Dat betekent soms dat je een specifieke code moet invullen als je je aanmeldt, waarmee je een paar tientjes korting krijgt. Meestal krijg ik dan ook een kleine commissie, die ik dan weer in dit blog investeer. Dus zo help je niet alleen jezelf, maar ook Betering beter worden. Goed, beter, betering.

Schuiven naar boven