Beginnen met Betering

Dit is een blog over geld.

Ik vind het leuk om te schrijven over geld. Dat wist ik ook niet. Daar kwam ik min of meer bij toeval achter op mijn andere blog, waar steeds meer stukjes over geldzaken gingen, financiële tips bevatten of bespaarideeën waren. Schrijven over geld inspireert me. Het inspireert me zo dat ik besloot een apart blog over geld te beginnen. Dat is dit blog.

Niet iedereen houdt van praten over geld.

Het taboe dat, vooral ook in Nederland, heerst op praten over geld is hardnekkig. Nog altijd wordt de sfeer ongemakkelijk als er een rekening gedeeld moet worden. Zelfs vrienden weten vaak niet van elkaar wat ze verdienen. Op school wordt geen les gegeven in hypotheken, pensioenen, belastingen, salarisonderhandelingen. Zo jammer.

Want alles in deze wereld draait om (kennis van) geld. Of je dat nu leuk vindt of niet. Hoe je woont, werkt of eet. Je hobby’s, je kinderen, je toekomstplannen, alles is gelinkt aan geld. Wie weet hoe hij met geld moet omgaan, heeft de hele wereld. Veel mensen weten niet hoe ze met geld moeten omgaan.

Ik wist lang niet hoe ik met geld moest omgaan.

Totdat ik me er vorig jaar eindelijk, veel te laat, in ging verdiepen. Wat ik toen leerde, verbaast me nog elke dag.  

Dat was het moment waarop ik besloot om mijn financiën op orde te krijgen. Om inzicht te krijgen in mijn inkomsten, uitgaven, schulden, investeringen, spaarrekeningen en vaste lasten.  

Wat is het doel van dit blog?

1. Verslag doen van al mijn pogingen om mijn financiën op orde te krijgen. Voor mezelf. En voor mijn kinderen.

2. Anderen inspireren om hetzelfde te doen. Als ik en mijn gezin het kunnen, dan kan jij het zeker.

2 Replies to “Beginnen met Betering”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *