Beginnen met Betering

Jay Kudva

Dit is een blog over geld.

Ik vind het leuk om te schrijven over geld. Dat wist ik ook niet. Daar kwam ik min of meer bij toeval achter toen ik voor een ander blog een paar stukjes over geld schreef.

Niet iedereen houdt van praten over geld.

Het taboe dat, vooral ook in Nederland, heerst op praten over geld is hardnekkig. Nog altijd wordt de sfeer ongemakkelijk als er een rekening gedeeld moet worden. Zelfs vrienden weten vaak niet van elkaar wat ze verdienen. Op school wordt geen les gegeven in hypotheken, pensioenen, belastingen, salarisonderhandelingen. Zo jammer.

Want alles in deze wereld draait om (kennis van) geld. Of je dat nu leuk vindt of niet. Hoe je woont, werkt of eet. Je hobby’s, je kinderen, je toekomstplannen, alles is gelinkt aan geld. Wie weet hoe hij met geld moet omgaan, heeft de hele wereld. Veel mensen weten niet hoe ze met geld moeten omgaan.

Ik wist lang niet hoe ik met geld moest omgaan.

Totdat ik me er vorig jaar eindelijk, veel te laat, in ging verdiepen. Wat ik toen leerde, verbaast me nog elke dag.  

Dat was het moment waarop ik besloot om mijn financiën op orde te krijgen. Om inzicht te krijgen in mijn inkomsten, uitgaven, schulden, investeringen, spaarrekeningen en vaste lasten.  

Wat is het doel van dit blog?

1. Verslag doen van al mijn pogingen om mijn financiën op orde te krijgen. Voor mezelf. En voor mijn kinderen.

2. Anderen inspireren om hetzelfde te doen. Als ik en mijn gezin het kunnen, dan kan jij het zeker.

Beginnen met Betering

2 gedachten over “Beginnen met Betering

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven