Hoe één verandering duizenden euro’s verschil kon maken

geldtip voor duizend euro's verschil

Vroeger keek ik nooit naar mijn rekening. Er was meestal toch wel geld genoeg. En zo niet, dan kon ik desnoods duizenden euro’s rood staan op mijn rekening. En als die limiet op was, dan had ik altijd nog mijn creditcard. Ik was erachter gekomen dat je daar ook geld mee kan pinnen. In het begin had ik niet door dat me dat 4% van het gepinde bedrag kostte. Op een gegeven moment stond ik duizenden euro’s in de min. Ik moest geld lenen van vrienden om mijn huur te kunnen betalen.

Nu kijk ik regelmatig op mijn rekeningen. Meervoud in plaats van enkelvoud. Er is meestal precies genoeg geld. En zo niet, dan kan ik een beetje geld lenen uit mijn eigen noodfonds. Dat is mijn spaarrekening. En als die spaarrekening op is, dan kan heb ik altijd nog mijn potje met Marktplaatsverdiensten. En als dat op is, dan heb ik altijd nog mijn kleine beleggingsrekening. En als die op is heb ik altijd nog mijn andere, grote beleggingsrekening, waar ik mijn ooit ingelegde geld doorgaans met ruim meer dan 4% rendement kan opnemen. Op dit moment sta ik duizenden euro’s in de plus. Ik hoef voorlopig geen geld te lenen van vrienden.

Wat ik wil zeggen:

Kijk regelmatig naar je rekeningen.

Hoe één verandering duizenden euro’s verschil kon maken

2 gedachten over “Hoe één verandering duizenden euro’s verschil kon maken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven