Enquetes invullen voor geld. Waarom niet?

Enquêtes invullen voor geld

Ik vul soms online enquêtes in voor geld. Of nou ja, geld. Voor punten, die ik uiteindelijk kan omruilen voor een cadeaubon van Bol.com, Media Markt of Google. Bij die eerste winkel koop ik wel eens wat, dus ik kan die bonnen wel goed gebruiken.

Veel levert het niet op. Maar als ‘vrek’ op de snelweg naar financiële onafhankelijkheid is mijn motto: alle beetjes helpen. En dan bedoel ik echt álle beetjes. Bij GfK, waar ik de enquêtes invul, krijg je gemiddeld zo’n 200 punten per ingevulde enquête. Dat komt neer op € 1 aan cadeaubonnen.

Ik doe, wederom gemiddeld, zo’n 5 minuten over een enquête. Dus dat komt neer op een uurloon van € 12.

Tja.

Er zijn meerdere van dit soort bedrijven. Uit het semiprofessionele enquête-invullerscircuit, waar ik ooit even mijn licht opstak, hoorde ik dat het pas gaat lonen als je je bij zoveel mogelijk aanbieders tegelijk aanmeldt. Dan zit je misschien wel 16 uur per week enquêtes in te vullen. Je nettoloon is dan € 768 per maand.

Let wel: in cadeaubonnen van bol.com. Daar moet je dan wel heel veel wasmiddel van kopen.

Ik schreef me ooit ook in bij Euroclix, nog zo’n enquêteboer. Maar daar ben ik meteen gillend weer weggerend, omdat ze me overspoelden met reclames, aanbiedingen en andere spam.

Nu dus alleen GfK. € 10 per maand is ook leuk. Daarvoor moet ik dan aangeven wat voor muziek ik graag op de radio zou willen horen. Of ik moet zeggen bij welke winkel ik kom voor een nieuwe printer. Bol.com waarschijnlijk, en dan liefst betalen met cadeaubonnen van precies deze enquête. Dat laatste kon je dan weer niet invullen.

Mijn puntensaldo bij GfK Panel, van de laatste twee maanden. Ter referentie 4.000 punten is € 20.

Ik vul de enquêtes altijd naar waarheid in. Je kan je ook tijd besparen door zomaar wat aan te klikken, maar dat doe ik niet. Daarvoor ben ik blijkbaar te straight. Soms zijn de vragen een tikje ridicuul. ‘Zet de volgende vijf merken van printercartridges in een volgorde, waarbij het cartridgemerk met het beste recycleprogramma op 1 staat en het slechtste op 5: Canon, Epson, Lexmark, HP, Brother.’

Sorry, maar ik heb werkelijk geen idee. Maar dat antwoord was geen optie. Deze deed ik dus maar op gevoel.

GfK, las ik op de site, staat voor Growth from Knowledge. Groei door kennis. Alle beetjes helpen.

Enquetes invullen voor geld. Waarom niet?

2 gedachten over “Enquetes invullen voor geld. Waarom niet?

  1. Hi, je bent denk ik nog redelijk jong? Tot mijn pakweg 45ste kreeg ik regelmatig uitnodigingen voor enquêtes. Daarna kreeg ik na de eerste vragen meestal de mededeling dat ik niet in de doelgroep viel. Ik ben er toen mee opgehouden en doe alleen nog mee aan enquêtes van het Meertens instituut, over taal en cultuur in Nederland. Daar krijg ik geen beloning voor maar ik vind de onderwerpen interessant!

    1. Interessant punt. Ik ben sinds een paar weken 40. Ik kreeg toevallig zojuist ook de melding dat ik ze ‘al genoeg deelnemers uit mijn doelgroep’ hebben. Misschien dat ik nu ook een grens ben gepasseerd. Zal er op letten.
      Ik kijk ook eens bij het Meertens instituut. Taal en cultuur hebben ook mijn interesse.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven