Hoe ik gratis crypto verdien met Coinbase Earn

gratis crypto bij coinbase

Bitcoin is leuk maar je moet er niet te veel van hebben. Vorig jaar kocht ik, verdeeld over meerdere momenten, voor zo’n € 500 aan bitcoin. Dat werd toen al snel vier of vijf keer zoveel waard. Dat was leuk.

Toen halveerde de koers en besloot ik om maar even niks meer te kopen. Ik kan slecht tegen schommelingen.

Toch vind ik het niet onverstandig om een beetje crypto in mijn beleggingsportefeuille te hebben. Er is een aanzienlijke kans dat de technologie erachter (blockchain en zo) een cruciale rol gaat spelen in het financiële systeem van de toekomst. Dan is het een goede investering. Bovendien ben ik nieuwsgierig en wil ik graag weten hoe het allemaal werkt.

Nu is bitcoin slechts een van de duizenden verschillende cryptomunten die er inmiddels bestaan. Het is de grootste en bekendste, maar wie zegt dat dat over tien jaar nog steeds zo is?

Daarom leek het me een goed idee om een beetje diversiteit in mijn crypto-portefeuille aan te brengen. Daarvoor wilde ik liefst niet weer honderden euro’s uitgeven.

Gelukkig ontdekte ik een manier waarop het gratis kan. Jawel, gratis.

Gratis crypto ‘verdienen’ bij Coinbase

Coinbase heeft het ‘Earn & learn’-programma. Coinbase is een Amerikaanse cryptowinkel, waar je een aantal van die munten kan kopen en in bewaring kan houden. Om klanten te lokken, geven ze van bepaalde munten, waar niemand nog van gehoord heeft, kleine hoeveelheden gratis weg. Meestal voor $ 3 per munt.

Dat laat je natuurlijk niet liggen.

Wat moet je daarvoor doen? Ten eerste een account aanmaken bij Coinbase en dan voor elke munt een paar slides bekijken, waarop je kan lezen wat het nut is van de munt.

Zo leerde ik al over het nut van AMP, The Graph, Stellar, Compound, Rally en enkele andere etherisch klinkede financiële instrumenten. Allemaal bitcoin-achtige cryptomunten, waarvan ik vervolgens gratis een beetje wisselgeld kreeg.

Nu ben ik in het bezit van een stuk of 10 verschillende cryptomunten.

En daar kunnen er enkele zo maar heel veel meer waard worden. Dogecoin (ook zo’n munt) steeg begin dit jaar opeens met 14.000%.

Leuk. Dus hoe gaat het nu?

Okay, nog niet zo heel snel. In februari, toen ik dit voor het eerst deed, was mijn hele cryptomandje op Coinbase € 26 waard. Gisteren was het € 20 euro waard. Dat is een verlies van 23% in een half jaar. Maar goed, dat doet me dus niks. De inleg was immers nul.

Zoals ze in spelshows op televisie altijd zeggen: alles is nog mogelijk!

Ik kan lang wachten.

Coinbase heeft onlangs inmiddels voor weer wat nieuwe munten weggeefacties online gezet. Dus inmiddels is mijn mandje € 33 waard.

Gratis geld. Cryptogeld wel te verstaan. Maar dat is ook geld. Toch?

Dit is de ontwikkeling van mijn gratis portefeuille bij Coinbase. Van €26 naar €20 en dan gisteren naar € 33 door nieuwe acties. Ik wacht rustig af.
Hoe ik gratis crypto verdien met Coinbase Earn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven