Ongezien investeren in ontwikkelingslanden met Lendahand

Lendahand investeren

Ik heb gisteren ongezien 50 euro uitgeleend aan 60 pluimveehouders, maisboeren en groothandelaren in Oeganda. Voor nieuwe stallen. Gewoon, omdat het kan. Er waren nog 697 mede-investeerders. Samen hoestten we ruim € 250.000 op.

Het zijn opmerkelijke tijden waarin we leven.

Ik gebruik daarvoor Lendahand, een crowdfundingplatform uit Rotterdam dat leningen voor ondernemers in ontwikkelingslanden bij elkaar schraapt bij Nederlandse rijken investeerders.

Armoede bestrijden vanachter mijn laptop. Net zo makkelijk. Caffè latte erbij. Beetje klikken en scrollen.

Dat is het geraffineerde aan diensten als die van Lendahand. Je voelt je een weldoener. Maar er staat zo goed als niks op het spel. Sterker nog, als alles goed gaat, krijg ik mijn geld netjes terug in termijnen met daarbovenop 4% rente. Dat is keiharde winst.

Ik had het geld ook kunnen schenken. Zo bestrijd je armoede een stuk sneller. Maar dat doe ik ook weer niet. En die andere 697 investeerders ook niet. Dus dat is niet reëel.

Lendahand zegt dat we de ‘socio-economische status’ van de mensen helpen verbeteren. Of dat echt zo is kan ik vanachter mijn laptop niet direct beoordelen. Maar ik vertrouw Lendahand. Op de site wordt elke lening uitgebreid documenteert met foto’s, cijfers en tekstjes. Dus zo doe ik het nu al ruim een jaar. Die tekstjes lees ik inmiddels niet eens meer.

In je account zie je de door jou gecreëerde impact van alle leningen samen. Leuk om te lezen.

Wil je ook kleine bedragen investeren bij Lendahand? Je krijgt nu gratis € 25 tegoed, zodra je je eerste € 50 inlegt. Maak daarvoor een gratis account aan en vul dan de volgende code in, wanneer je je eerste investering afrekent. Code: Q7WF-WA4P-E9F3.

Ongezien investeren in ontwikkelingslanden met Lendahand

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven