5% rente verdienen op mijn bitcoin met Celsius

rente verdienen op bitcoin met Celsius Network

Als kind had ik een spaarrekening bij de Postbank. Daar kreeg ik 5% rente op mijn guldens. Dat was begin jaren 90. Ik had geen idee waarom een bank mij gratis geld gaf, maar leuk was het wel. Zo heb ik leren sparen.

Nu, 30 jaar later, is de spaarrente verleden tijd. Dat is een van de redenen dat ik mezelf heb leren beleggen. Daar heb ik (vooralsnog) geen spijt van. Soms is het wel wat heftig, zoals begin deze week. Dan mis ik die zo goed als gegarandeerde rente toch wel.

Ik weet dat er spaardeposito’s bestaan waar je met een beetje moeite nog 1% rente kan krijgen. Maar daar heb ik eerlijk gezegd geen zin in.

Bovendien heb ik een andere manier gevonden.

Ik gebruik al meer dan een jaar Celsius Network om rond de 5% rente te verdienen op mijn bitcoin.

Wat is Celsius?

Celsius is een Amerikaans platform dat crypto uitleent aan bedrijven en ondernemers. Daarover betalen zij behoorlijk wat rente. Deze bedrijven storten dollars als onderpand, waardoor het risico voor Celsius beperkt blijft.

Hoe komt Celsius aan die crypto? Daar komen jij en ik in het spel. Iedereen kan zijn bitcoin, ethereum en andere cryptomunten stallen bij Celsius, die deze vervolgens uitleent. Een groot deel van de geïncasseerde rente betalen ze door aan de eigenaars van die crypto. 80%, zeggen ze.

Net zoals banken dat vroeger deden met spaargeld dus, want inmiddels ben ik oud genoeg om te weten waar de spaarrente vandaan kwam.

Hoeveel rente levert Celsius op?

Het percentage dat Celsius uitkeert, verschilt per munt.

Op bitcoin krijg je momenteel 6,20%.

Op ethereum 5,35%.

Dit fluctueert nogal.

Er zijn ook munten waarop je meer dan 10% rente krijgt, zogenaamde ‘stable coins’. Maar die heb ik niet. Ik ga ze ook niet aanschaffen. Ik probeer het simpel te houden.

Dus wat heb ik gedaan?

Vorig jaar had ik een kleine hoeveelheid bitcoin aangeschaft bij Bitvavo. Dat stond daar maar in een wallet. Ik heb toen een account geopend bij Celsius en alle bitcoin overgemaakt. Waar het nu in een beveiligde wallet staat en me (naast de eventuele koerswinst) ook nog eens zo’n 5% rente per jaar oplevert.

Mijn vermogen op de app van Celsius. Zoals je ziet is $62,18 daarvan rente. De rest is koerswinst of -verlies.

Die rente wordt wekelijks berekend en uitgekeerd. Dit is waarschijnlijk vanwege de sterke koerswisselingen. Deze wordt uitgekeerd in de munt die je spaart, in mijn geval dus bitcoin. Ik kan er ook voor kiezen om deze te laten uitkeren in een andere cryptomunt genaamd CEL. Dan krijg ik nog eens zo’n 2% erbij. Maar ik zit liever niet opgescheept met iets dat ik niet ken.

Elke maandag krijg ik een mailtje met daarin het bedrag aan rente dat ik de vorige week heb verdiend.

De wekelijkse rente-uitbetalingen door Celsius.

Net als vroeger geeft dat iedere keer een geluksmomentje. Daar doen we het voor.

Dat is het. Verder doe ik niks. Ik maak geen gebruik van de leenmogelijkheden en ik houd me ook niet bezig met alle loyalty-niveaus en ander marketinggedoe.

Andere dingen om op te letten bij Celsius

 • Je maakt gebruik van hun software-wallet. Dat is misschien niet zo veilig als een hardware-wallet. Maar er zitten uitgebreide veiligheidsopties in de app.
 • Crypto opnemen is gratis bij Celsius. Er zijn geen verborgen fees en transactiekosten of wat dan ook. Erg fijn.
 • Je betaalt wel een miners-fee als je bitcoin naar de app toe stuurt. Die wordt gerekend door de plek waar je de bitcoin koop, in mijn geval de Nederlandse exchange Bitvavo. Momenteel is die erg laag (0.0001 BTC, ongeveer € 4).
 • Het is ook mogelijk om bitcoin en andere crypto rechtstreeks te kopen bij Celsius, maar dat is ook niet gratis.

Als je al eens wat bitcoin of iets dergelijks hebt gekocht, dan wijst het zich allemaal vanzelf. Anders zou ik eerst lezen hoe je dat eenvoudig doet, bijvoorbeeld bij een Nederlandse exchange als Bitvavo.

Code voor $40 welkomstbonus bij Celsius

Probeer het zelf. Er is natuurlijk ook een kortingscode. Open een account bij Celsius en vul naast je gegevens deze code in: 180130c7b9. Je krijgt dan voor $40 aan bitcoin, zodra je een maand lang voor $400 aan een of andere crypto op je rekening hebt staan.

Laat alles daarna staan en geniet van de rente-op-rente.

Gerelateerde berichten

5% rente verdienen op mijn bitcoin met Celsius

6 gedachten over “5% rente verdienen op mijn bitcoin met Celsius

 1. Dank je wel voor deze suggestie! Ik heb recent winst gepakt op BTC en Ethereum, ik had op een gegeven moment iets teveel van mijn vermogen in crypto zitten. Ik begin weer op nul en investeer elke maand een klein bedrag. Zodra ik genoeg heb, ga ik Celcius ook gebruiken, dank voor de referral!

  1. Goede aanvullingen:
   Alleen geld in crypto beleggen met geld dat je kan missen, dat is inderdaad belangrijk om te melden. Voor mij is dat vanzelfsprekend, daarom vergeet ik het nog al eens te melden.
   En dan niet traden maar HODL’en, zoals ze zeggen. We gaan voor de lange termijn.

   1. Ja, dat sowieso. Ik zou toch alleen maar foute beslissingen maken. Ik heb nog wel een ‘hack’, ik investeer elke maand nu 100 euro, maar zet er 3/4 limitorders in op verschillende niveaus onder de huidige prijs. Dus stel dat hij 1 BTC nu 38.000 euro waard is, dan koop ik voor 25 euro voor de huidige waarde, 25 euro zet ik 37500 of 37000 euro, etc. Door de volatiliteit word 9 van de 10 keer de orders wel gevuld als ik een maand later weer inlog, maar je voor GAK (gemiddelde aankoopprijs) doet dat wel goed. Het gaat er immers om om zoveel mogelijk BTC te verzamelen.

     1. Heb je de Bitcoin Standaard gelezen? (kan hem je toesturen anders). Ik raak er steeds meer overtuigd dat BTC de enige coin is waarin ik wil investeren, als tegenhanger van ons monetair systeem. Hoe BTC is opgezet, de gedachte erachter, etc. is echt briljant. Bij andere coins zit er een (marketing) team achter en dan zijn er weer andere belangen. Ik heb voorheen bijna alle coins gehad, maar het gaf mij zoveel onrust (continu checken, handelen in emotie, fomo, etc) dat ik besloten heb om gewoon vanaf nul te beginnen en het simpel te houden. Er is altijd wel een boot die je ergens mist.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven