Mijn vermogen op 1 augustus 2021 (-2,87%)

mijn vermogen op 1 augustus 2021

Het kan niet altijd feest zijn. Dat wist ik wel. Toch jammer om terug te zien in de cijfers.

De zomermaanden zijn altijd karig. Ik werk en verdien minder en geef meer uit. De vakanties (jawel, meervoud, alle drie in Nederland) zijn betaald. En, zoals we hadden gepland, hebben we een nieuwe occasion gekocht. Vooral dat laatste doet financieel pijn.

De auto kostte € 8.000. We kregen € 2.150 terug voor ons vorige karretje en hadden ongeveer hetzelfde bedrag staan in ons ‘autopotje’, oftewel de spaarrekening waar we pas sinds vorig jaar maandelijks iets opzijzetten voor precies dit moment. Er moest kortom nog flink wat bijgelegd worden. Dat kwam uit mijn spaargeld.

Dit het overzicht van de afgelopen maand.

Mijn vermogen op 1 juli 2021

Kijk hier voor een overzicht van al mijn vermogensupdates.

Spaargeld: De nieuwe Skoda reed een deuk in dit potje spaargeld. Zodra ik – ná de vaste maandelijkse aankopen bij Meesman en Peaks – wat extra geld overheb, zal ik dit aanvullen. Idealiter staat deze post rond de € 15.000.

Beleggingen DEGIRO: De beurs ging op en neer deze maand. Iets meer op dan neer, om precies te zijn. 0,68% rendement leverde me dat op. Na de zomer zal ik weer eens kijken naar de samenstelling van mijn portefeuille met aandelen en ETF’s. Als er genoeg animo voor is, wil ik die hier ook wel prijsgeven. Ik zie zo gauw geen reden om dan niet te doen. Maar als iemand me op andere gedachten kan brengen: graag.

DEGIRO vroeg me nog mee te delen dat ze een sinds kort een welkomstactie hebben voor nieuwe leden: Tijdelijk zijn je eerste transactiekosten tot €50 voor hun rekening. Als je toch al wilde beginnen met beleggen, dan is dit een opportuun moment!

Hier een overzicht van de 6 beste beleggingsapps die ik heb geprobeerd en gebruik.

Meesman: Hier is het rendement (als je de € 800 inleg niet meetelt) deze maand een stuk beter dan bij DEGIRO. Zouden breed gespreide indexfondsen dan toch beter zijn dan zelf gekozen aandelen?

Lendahand: Dit is hetzelfde gebleven.

Mintos: Het rendementspercentage loopt op vergeleken met vorige maand. Zo hoort het ook. Ook hier wil ik meer mee gaan doen komende maanden.

Crypto: De bitcoins blijven een beetje hangen. Momenteel staan ze weer wat hoger. Volgende maand misschien weer wat lager. Ik herhaal nog maar eens: dit is een investering voor de lange termijn, 5 a 10 jaar in eerste instantie. Ik blijf voorzichtig met inleggen. Enkel kleine bedragjes. Dit is mijn meest risicovolle belegging.

Lees hier hoe ik eenvoudig bitcoin en ethereum koop bij Bitvavo.

Peaks: Geen omkijken naar, zeg ik maar weer.

Een gemiddeld zomermaandje was deze juli. Nu nog even niks. Ja, vakantie, oftewel ongegeneerd geld uitgeven. Halverwege augustus begin ik weer met werken. Ik wil ook weer een hoop spullen op Marktplaats zetten. En misschien schrijf ik ook nog eens wat extra voor Betering.

Tot snel en nog een fijne zomer.

Wil je ook tonnair worden? Dat is helemaal niet zo moeilijk als je denkt. Ik schreef een checklist met 21 punten die je vandaag nog kan doorlopen en, hoppa, je bent ook op weg naar die ton. Vul hieronder je mailadres in en je krijgt hem gratis in je mail!

Gerelateerde berichten

Mijn vermogen op 1 augustus 2021 (-2,87%)

Eén gedachte over “Mijn vermogen op 1 augustus 2021 (-2,87%)

  1. It has been a summer of spending for me. I am getting all my fun in now just in case we experience more COVID restrictions (I’m in the United States in the San Francisco Bay Area). In the meantime, I just keep throwing money into the market and will check back in with those investments in 10+ years (besides checking them every day out of habit haha).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven