Mijn vermogen op 1 december 2020 +10%!

vermogen in december 2020

Het is weer die tijd van de maand. En we hebben er weer een! Een stijging boven de 10%. Bijna 11% om iets preciezer te zijn.

De laatste (en enige andere) keer dat dat gebeurde was afgelopen juli, toen de maand ervoor de lockdown weer was opgeheven en ik voluit kon werken. Nu was er geen opgeheven lockdown. Wel een optimaal presenterende beurs. Ook mijn Marktplaatshandel trok weer aan, vooral dankzij een schat aan Magickaarten die ik aan het verkopen ben.

Dit zijn de smakelijke details.

Mijn vrij opneembare vermogen in december 2020

Kijk hier voor een overzicht van al mijn vermogensupdates om de groei per maand te aanschouwen.

Spaargeld: Ik heb sinds september een extra klus en kon daardoor deze maand wat extra geld opzij zetten. Een deel hiervan is gereserveerd voor de BTW-aangifte. De rest moet ik nog investeren in een indexfonds. Idealiter als de beurs niet zo kneiterhoog staat en weer een dipje heeft.

Beleggingen: Deze 7,5% stijging, oftewel € 1674, is alleen maar rendement. Ik heb geen aankopen gedaan deze maand of extra geld ingelegd op deze rekening (dat geld staat zoals gezegd nog op mijn spaarrekening). Deze exorbitante stijging komt volledig op het conto van een euforische beurs. En dat komt natuurlijk weer door de drie aangekondigde vaccins en duidelijkheid over de verkiezingswinst van Biden in Amerika. Handjes wrijven.

Meesman: Ook deze beleggingen stegen navenant. Hier heb ik wel mijn vast inleg gedaan.

Lendahand: Ik heb € 50 geïnvesteerd in nieuwe minibusjes voor een taxibedrijf in Oeganda. Waarom dan toch een daling? Omdat ik vorige maand een rekenfout had gemaakt in mijn voordeel. Die is nu gecorrigeerd. Beetje dom.

Bitcoin: Bitcoin is inmiddels ontploft. De waarde van 1 bitcoin staat weer bijna op $ 20.000, het oude hoogtepunt uit 2018, waarna de digitale munt destijds in een vrij val raakte. Dit keer vermoeden veel kenners dat dat laatste niet zal gebeuren. De vorige piek was een bubbel, opgepompt door hype en hebzucht. Dit keer is er een solide basis voor deze waarde en zal bitcoin alleen maar verder stijgen. Ik las al berichten van de strekking ‘BTC $380.000 in 2022!’ We zullen zien. Ik heb er weinig verstand van, maar niemand kan de beurs voorspellen. Ik blijf voorzichtig om de paar maanden € 50 inleggen en er te allen tijde op letten dat de waarde van mijn bitcoin nooit meer wordt dan 1% van mijn totale vermogen. Wat het nu dus – met € 453 – nagenoeg precies is.

Peaks: Ook hier de grootste maandelijkse stijging sinds ik deze service gebruik. Ongezien is er weer een grove € 80 naar deze rekening gedruppeld. De rest is rendement.

Ik schreef onlangs een review over geneugten van de mooie app van Peaks.

Creditcard: Hier staat voor de verandering eens een pittig bedrag. Dat bedrag komt grotendeels op het conto van Sinterklaas. Op sommige dingen kun je nou eenmaal niet bezuinigen. Op andere dingen in december dan weer wel.

Al met al een flinke stap in de richting van de € 50.000, mijn doelbedrag voor dit jaar. Met nog een kleine € 4000 moet het lukken. Daarvoor moeten, net zoals deze maand alle wijzertjes in de goede richting staan. Het zou moeten kunnen. Ik geef nog niet op.

Ten slotte.

De belangrijkste investering die we deze maand deden staat niet op mijn staatje (want niet in geld uit te drukken), en dat is deze:

Hij heet Joep, is nu 13 weken en belooft ons de komende jaren een ongelofelijke ROI te leveren. Een poes in huis halen was daadwerkelijk een andere doelstelling voor dit jaar en die is op de valreep dus wel gelukt. Lief, toch?

Mijn vermogen op 1 december 2020 +10%!

3 gedachten over “Mijn vermogen op 1 december 2020 +10%!

  1. Lekker bezig en mooi op weg naar minder financiële afhankelijkheid. Mooie doelstelling ook om de 50K dit jaar aan te willen stippen. Succes met de laatste maand om het te behalen.

    En welkom JOEP!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven