Mijn vermogen op 1 februari 2021 (-0,003%)

vermogen februari 2021

Het nieuwe jaar is hectisch en heftig begonnen. Met een lockdown, nieuw werk en een sterfgeval in de familie was het een kwestie van alle zeilen bijzetten. Met geld was ik daarom even niet bezig. Zelfs Marktplaats stond op een laag pitje. Er zijn belangrijkere dingen.

Financieel is er ook weinig veranderd de afgelopen 31 dagen. Opzienbarend weinig, zou ik willen zeggen. Met een miniem verschil in mijn vermogen van € 1,58 sluit ik de maand af. Zelfs op twee cijfers achter de komma merk je daar niks van.

Het is een verschil van 0,003%. Hoe krijg ik het voor elkaar?

Mijn vermogen op 1 februari 2021

Kijk hier voor een overzicht van al mijn vermogensupdates om de groei per maand te aanschouwen.

Spaargeld: Een extra betaling deze maand (naast een hoop andere onvoorziene kosten) zorgt voor een hap uit het spaargeld. Niet erg, daar is het natuurlijk voor. Het hielp ook niet mee dat ik de hele tweede helft van december om uiteenlopende redenen niet gewerkt heb.

Beleggingen DEGIRO: Beurs deed het alleraardigst deze maand, totdat een dipje afgelopen week de meeste winst weer deed verdampen. Op en neer, elke maand weer. Daarom beleg ik natuurlijk ook met een uitzicht van vele jaren. En ja, ik deed trouwens ook even mee met de GameStop-hype. Kon het niet laten. Eén aandeel $GME gekocht en een dag later – toen het me ging tegenstaan dat ik elke 5 minuten die stomme koers in de gaten moest houden – weer verkocht met € 80 winst. Easy money (maar ook gokken, dus niet aan te raden).

Lees hier mijn review van broker DEGIRO, waar ik beleg.

Meesman: De maandelijkse inleg is € 500. Dus hier staat wel een flink rendement. Waarom hier wel? Omdat Meesman de koersen maar 1 keer per week bijwerkt. De dip is hier dus nog niet verwerkt. Ach.

Lendahand: Weinig mee gedaan. Er zijn wat aflossingen terugbetaald.

Bitcoin: Wéér een megarendement in Bitcoin. Het is erg lastig om de verleiding te weerstaan om nu (op een vermoedelijke top) extra bij te kopen. Dat lukte me dus ook niet en ik legde € 50 extra in. D’oh! Ik ga er voor het gemak van uit dat Bitcoin nog wel even blijft stijgen. Maar mijn regel is eigenlijk: crypto mag nooit meer dan 1% van mijn totale vermogen waard zijn. Dat is het nu dus wel. En dus zou ik eigenlijk moeten verkopen. Eigenlijk. Nog even afwachten.

Peaks: Steady as she goes. Deze maand gaan we waarschijnlijk door de 1K. Een mijlpaaltje. Ik schreef onlangs een review over geneugten van de mooie app van Peaks.

Creditcard: Deze is eindelijk leeg, zoals ik al een half jaar geleden beloofde te doen. Nu nog de kaart zelf opzeggen.

Dat was het. Een tussenmaand. Deze maand gaan we weer versnellen, gezien de facturen die ik vandaag ga versturen. Ook mogen de kinderen weer naar school, als het goed is, en dat betekent ook meer tijd om artikelen hier achter te laten.

Het nieuwe doelvermogen voor het einde van het jaar is hoe dan ook nog steeds € 70.000. Dat is de laatste tussenstop voor het uiteindelijk doel van € 100.000 nog een jaar later. Aan het werk.

Mijn vermogen op 1 februari 2021 (-0,003%)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven