Mijn vermogen op 1 januari 2021 (+6%)

vermogen in januari 2021

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Begin 2020 begon ik mijn vermogen bij te houden. Ik maakte een lijstje van alle potjes en rekeningen. Ik vulde een Excelletje in. En zo begon het. € 32.402,15 was het bedrag dat ik berekende in februari. Dat vond ik al heel veel geld. Maar door nadrukkelijk de focus erop te leggen, een doelbedrag voor mezelf te bepalen van € 50.000 en door het (be)sparen, verdienen en beleggen consequent vol te houden (ondanks de grilligheid van het jaar), heb ik dit bedrag flink kunnen laten groeien.

De eindstand van 2020 is:

€ 49.012,03.

Meer geld dan ik ooit in mijn leven heb gezien of bezeten.

Een groei van 66%! Holy moly!

En nee, helaas, mijn doel heb ik niet exact bereikt. (Ik wijd het aan corona-lockdowns met minder opdrachten.) Maar zonder deze doelstelling had ik nooit zoveel vermogen kunnen vergaren. Zoals altijd zijn niet meegerekend: de (over)waarde van ons huis, de hypotheek en mijn (bescheiden) studieschuld.

Dit zijn de details:

Kijk hier voor een overzicht van al mijn vermogensupdates om de groei per maand te aanschouwen.

Spaargeld: Hier staat nog steeds in verhouding te veel geld op. Een deel ervan moet ik nog investeren. Een ander deel is gereserveerd voor BTW-afdracht. Het is nu zelfs extra snel gegroeid, vanwege de jaarlijkse uitbetaling van de LIRA-gelden. Dat zijn auteursrechten over mijn journalistieke artikelen.

Beleggingen DEGIRO: Een deel van dat LIRA-geld heb ik ook overgeschreven naar deze rekening en belegd in ETF’s als VWRL.

Lees hier mijn review van broker DEGIRO, waar ik beleg.

Meesman: De maandelijkse inleg komt hier deze maand een week later. Dus deze is hetzelfde gebleven.

Lendahand: Extra in microkredieten geïnvesteerd.

Bitcoin: Inmiddels is mijn bitcoinbelegging ruim meer dan 1% van mijn totale vermogen waard. En dat is mijn bovengrens voor dit erg speculatieve belegginkje. Dat komt natuurlijk door de explosieve stijging van deze digitale munt. Daar kan ik verder niks aan doen. Behalve voorlopig niks meer bijkopen. Totdat de hele zeepbel weer instort. Of totdat mijn vermogen sneller stijgt dan bitcoin (I wish).

Peaks: Het rendement-op-rendement-effect begint hier nu zichtbaar te worden. De wekelijks inleg blijft hetzelfde. De absolute stijging wordt steeds groter. En dat allemaal ongemerkt. Heel fijn.

Ik schreef onlangs een review over geneugten van de mooie app van Peaks.

Creditcard: Hier weer het bedrag van een abonnement op YouTube, dat niet voor mijzelf is en ik daarom niet kan cancellen.

Al met al een prima maand. En een prima jaar. € 49.012,03 is nu het startbedrag van 2021. Het nieuwe doelvermogen voor het einde van het jaar is € 70.000. Dat is als het goed is de laatste tussenstop voor het uiteindelijk doel van € 100.000 nog een jaar later. Kortom, we gaan ook dit jaar vrolijk verder met (be)sparen, verdienen en beleggen. Doe je mee?

Heb je ook een doelbedrag voor je vermogen? Laat het hieronder weten.

Mijn vermogen op 1 januari 2021 (+6%)

3 gedachten over “Mijn vermogen op 1 januari 2021 (+6%)

  1. De halve ton aanraken is geweldig! Je mag trots zijn op jezelf.
    Een doelbedrag voor dit jaar heb ik niet echt. Te veel dat buiten mijn eigen invloedssfeer valt. Op een gegeven moment is de beweging van de beurs belangrijker dan wat je inlegt 🙂
    Voor het spaarpercentage heb ik wel een doel: minstens 50%. Dat ga ik waarschijnlijk gewoon halen.

    1. Dank je wel. Ja het voelt ook onwerkelijk. Paar jaar geleden had ik me dit niet kunnen voorstellen. Mijn inkomen is nauwelijks veranderd. Tis bovenal een kwestie van mentaliteit.

      En inderdaad, zolang ik onder de ton zit (of zoiets) komt de vermogensgroei voornamelijk op het conto van het geld dat ik opzij kan leggen. Daarna speelt rendement veel meer een rol. Waarschijnlijk veranderen mijn doelen dan ook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven