Mijn vermogen op 1 juli 2021 (+3,94%)

mijn vermogen op 1 juli 2021

Dat ging snel. Juni vloog voorbij. Betering stond even op een lauw pitje, ondanks een vage belofte vorige maand om meer te gaan schrijven.

BonusBlogRegel #1: nooit zeggen dat je meer gaat schrijven. Is niet waar te maken. Dus ik zeg nu niks meer.

Ook qua financiën was het rustig. Ik heb geen ongewone aankopen gedaan. Alleen de vaste inleg bij Meesman (€ 800) en de wekelijkse overschrijvingen naar Peaks (ongeveer €20 per week). Gelukkig ging de beurs als een malle. Alle winst die je bij DEGIRO ziet staan, is rendement. Kijk, daar doen we het voor.

Dit het overzicht van de afgelopen maand.

Mijn vermogen op 1 juli 2021

Kijk hier voor een overzicht van al mijn vermogensupdates.

Spaargeld: Een afrekening van de inkomstenbelasting en wat andere aankopen deden me even in de buidel met spaargeld tasten. Een kleine min dus.

Beleggingen DEGIRO: € 2205 puur rendement in één maand (5,22%). Met dank aan aandelen als die van Shopify en Etsy en natuurlijk VWRL, mijn grootste positie. En dan zijn sommige dividenden nog niet eens meegeteld geloof ik. Ik weet nooit hoe dat werkt bij DEGIRO. Ze staan onderin vermeld met daarbij een uitbetaaldatum. Maar zijn ze dan al opgeteld bij de totale waarde van het account?

Dividendlijstje bij DEGIRO

Hoe dan ook: dit is zo goed als een maandinkomen aan rendement, waarvoor ik precies nul uur heb hoeven werken. Dit is waarom beleggen zo leuk is. Het geld werkt voor jou. Tuurlijk, volgende maand kan hier heel goed een negatief getal staan. Die kans is zelfs groot na zo’n snelle stijging. Daarom nu nog even genieten.

Hier een overzicht van de 6 beste beleggingsapps die ik heb geprobeerd en gebruik.

Meesman: Ook hier een aardig rendement naast de vaste inleg.

Lendahand: Ook hier heb ik nog €50 ingelegd in een lening met werkkapitaal voor 30 MKB-bedrijven in Indonesië.

Mintos: Deze peer-2-peerleningen gaan volautomatisch. Geld dat wordt teruggestort wordt automatisch opnieuw belegd. Het gaat nu nog om centen / eurootjes. Ik begon vorige maand met deze belegging, las toen zorgwekkende berichten over Mintos (achterstallige betalingen) en blijf het nu rustig aan doen. Ik wil hier graag meer geld in steken, vanwege het ongelofelijke gemak. Maar nog even voorzichtig blijven kijken.

Crypto: Dit is wederom de enige verlieslijdende post. Mag ook wel na de exorbitante stijgingen begin dit jaar. Eigenlijk zou ik nu wat moeten bijkopen: Bitcoin, Ethereum of Dogecoin. Maar dat doe ik dan ook weer niet. Iets zegt me dat het allemaal nog wel een stuk verder kan dalen. Het niveau van januari hebben we immers nog lang niet bereikt. Maar wie weet? Misschien toch maar eens een voorzichtig aankoopje doen. Wat zei Warren Buffet ook weer? Wees voorzichtig als iedereen euforisch is, wees inhalig als iedereen bang is.

Lees hier hoe ik eenvoudig bitcoin en ethereum koop bij Bitvavo.

Peaks: Geen omkijken naar, zoals ik elke maand schrijf. Ik zit er desalniettemin over na te denken om Peaks op te zeggen. De kosten zijn onlangs verhoogd. En het voordeel van volautomatisch beleggen heb ik inmiddels ook bij Meesman. Dus eigenlijk is er geen reden meer om bij Peaks te blijven. Absoluut, het is een uitstekende app voor als je net begint: gebruiksvriendelijk, handig, duidelijk. Maar nu ik toch met aanzienlijk hogere bedragen werk (o, de luxe!) heeft Peaks minder zin. Voor de vorm blijf ik nog even, maar dat kan dus zomaar opeens klaar zijn.

Dat was het weer. Prima maandje dus.

Voor de komende maanden verwacht ik op zijn best een stagnering. Uit ervaring weet ik dat er in de zomermaanden minder geld binnenkomt uit mijn zzp-werk. Dus ik zal al blij zijn als ik de vaste inleg kan ophoesten.

Bovendien zijn we van plan om een nieuwe occasion te kopen. Onze Skoda begint een beetje te klein en te oud te worden. Daarvoor zijn we ooit een potje begonnen, maar daarin zit bij lange na nog niet genoeg. Dat betekent een extra klap(je) voor het vermogen. Maar een fijne auto is ook wat waard.

Waar vinden jullie goed(koop)e occasions?

Net als vorig jaar, kan de lijn vanaf september/oktober weer gaan stijgen. Dan begint de eindsprint naar € 85.000, zoals ik vorige maand met mezelf (en jullie natuurlijk) afsprak.

Wil je ook tonnair worden? Dat is helemaal niet zo moeilijk als je denkt. Ik schreef een checklist met 21 punten die je vandaag nog kan doorlopen en, hoppa, je bent ook op weg naar die ton. Vul hieronder je mailadres in en je krijgt hem gratis in je mail!

Mijn vermogen op 1 juli 2021 (+3,94%)

6 gedachten over “Mijn vermogen op 1 juli 2021 (+3,94%)

  1. Lekker hoor! Is toch weer fijn verdiend zo. Leuk om het om die manier met elkaar te vergelijken. Dat doe ik niet, maar ga ik meteen mee starten, want dan weet ik ook hoeveel mijn portfolio groeit.

    1. Ik merk dat zo nauwgezet alles bijhouden me extra motiveert om zoveel mogelijk te sparen en beleggen. Maar ik ben dan ook verzot op grafieken en tabellen.

    1. Ja, blij mee, maar ik probeer mezelf te blijven herinneren aan het moment dat je weet dat gaat komen. Dat alles gaat dalen. Het blijft toch de beurs, die voor een steeds groter deel mijn rendement bepaalt.

  2. Als het dividend nog onderin staat is het nog niet bijgezet op het saldo. Ik heb het ook eens nagerekend om te kijken hoe het zat 🙂 VWRL was dit keer op 02-07. Dus nu zou je het terug moeten zien!

    1. Dank je wel, Sylvia. Ik zie het inderdaad nu staan. Omdat het dollars zijn, zitten ze tussendoor ook nog een dagje in zo’n stom geldmarktfonds geloof ik. Omslachtig allemaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven