Vermogen op 1 juni 2020

Vermogen in juni 2020

Elke eerste dag van de maand stel ik mijn vermogen vast. Dat doe ik, omdat het gezond is om je rekeningen en je vermogen in de gaten te houden.

Mei was een relatief rustige maand. Er was weer wat meer werk. De freelance inkomsten keren langzaam terug naar normaal.

Er was een belastingteruggave!

Een sigaar uit eigen doos, maar toch altijd leuk. Meteen geïnvesteerd.

Het meeste verdiende ik deze maand nog steeds met mijn Marktplaatsimperium.

De beurs is nog steeds overspannen. Alle beleggingen, klein en groot, rendeerden over de maand genomen een klein beetje.

Al met al steeg mijn vrij beschikbare vermogen toch nog met 7,2%. Vooral door de vaste maandelijkse inleg in de verschillende beleggingen.

Dit is de actuele stand op 1 juni 2020

Vrij beschikbaar vermogen op 1 juni 2020
Vrij beschikbaar vermogen op 1 juni 2020

Spaargeld en Noodfonds: Een kleine stijging. Veel groter hoeft het noodfonds voorlopig niet te worden. Eigenlijk had ik ooit € 10.000 bedacht als reserve voor mindere tijden en onverwachte, grote aankopen (auto!). Maar met alle economische onzekerheid nu laat ik het nog wat groeien. Hier zit trouwens ook nog aan de belastingdienst te betalen BTW bij. Ooit moet ik al die geldstromen nog eens scheiden.

Pensioenbeleggingen: Dit is geld dat ik heb belegd bij DeGiro voor mijn pensioen. Bij de stijging zit de vaste maandelijkse € 500 inleg en een beetje rendement. De beurzen staan nog steeds relatief hoog.

Meesman: Deze is nieuw. Ik ben van plan om mijn beleggingen in indextrackers te verplaatsen van DeGiro naar Meesman. Waarom? In het kort: bij Meesman kan ik volautomatisch maandelijks beleggen, bij DeGiro niet. Daar moet ik handmatig geld overmaken en orders inleggen. Ik ben alvast begonnen met een maandelijkse inleg van € 300.

Lendahand: Dit zijn experimenten met beleggingen in microkredieten voor ondernemers in ontwikkelingslanden. Om de maand leg ik € 50 in. Het risico is groter dan bij aandelen

Bitcoin: Het risico is nog groter als je belegt in cryptogeld. Dus vandaar dat ik slechts om de drie maanden € 50 inleg, als ik het niet vergeet. Deze maand vergat ik het niet. Eigenlijk begrijp ik crypto niet zo goed. Als je iets niet begrijpt moet je er er eigenlijk niet in investeren. Dat is les één. Maar ik wil graag leren.

Peaks: Peaks rondt al mijn pinbetalingen af naar hele bedragen en investeert dat ‘wisselgeld’ in indextrackers. Omdat ik de laatste maanden bijna niks meer koop of pin, laat ik nu een vast bedrag per dag overschrijven. Ik weet niet of ik deze rekening nog lang ga houden. De kosten zijn hoog en ik heb nu Meesman, waar ik ook automatisch kan beleggen.

Marktplaats: Business is booming. Ik verkocht deze maand mijn oude racefiets. Dat is een aanzienlijk deel van deze winst. Verder moet ik nog beslissen wat ik met dit potje doe

Credit Card: Deze moet ik nog steeds opzeggen.

Onverwacht toch een prima maand. Ik ben benieuwd wat er deze zomer en daarna op de beurs gaat gebeuren. Het kan verder omhoog gaan. Dan zou ik zomaar toch nog de € 50.000 kunnen aantikken, aan het einde van dit jaar. Dat bedrag was een van mijn doelen aan het begin van 2020. In maart, toen de wereld tot stilstand kwam, heb ik dat doel snel naast me neer gelegd. Maar wie weet.

Ik sta nergens meer van te kijken.

Vermogen op 1 juni 2020

2 gedachten over “Vermogen op 1 juni 2020

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven