Mijn vermogen op 1 juni 2021 (+2,97%)

mijn vermogen in juni 2021 - Betering.nl

En toen had ik mijn doelbedrag voor 2021 al gehaald. Binnen vijf maanden.

Op 1 januari van dit jaar stelde ik mezelf nog voor de uitdaging om eind dit jaar voor € 70.000 aan vrij belegbaar vermogen te hebben vergaard. Maar dat is nu dus al gebeurd. Waanzinnig!

De afgelopen maanden kon je al lezen hoe dat gegaan is.

Ik kan nu twee dingen doen:

  1. Op mijn lauweren rusten en het jaar verder uitzitten zonder al te veel moeite te doen om dat vermogen nog verder te laten groeien. Klinkt aanlokkelijk.
  2. Keihard doorbeuken. En in de tweede helft van dit jaar misschien wel mijn doel voor 2022 (€ 100.000, een ton, jeetje) te halen.
  3. Een beetje van beide.

Ik kies denk ik voor 3. Wetende dat de zomer eraan komt, zoals altijd een periode waarin ik minder opdrachten heb, lijkt me dat reëel. Ik heb ook wel erg hard gewerkt de laatste tijd. Een beetje rust en luiheid mag ik mezelf wel gunnen. Daar is het me met dit hele project sowieso om te doen.

Ik realiseerde me laatst weer eens de ironie van te veel opgaan in de hele FIRE-beweging en keihard werken om je doelen te halen. Het doel is juist om te ontsnappen aan de rat race. Het gevaar is dat je er juist vol ingaat om maar je doelen te behalen.

Enfin, beetje gas terugnemen dus komende maanden. Dat geeft me ook weer meer tijd om te schrijven voor Betering.

Dit het overzicht van de afgelopen maand.

Mijn vermogen op 1 juni 2021

Kijk hier voor een overzicht van al mijn vermogensupdates.

Spaargeld: Dit houd ik rond de € 15.000. Liefst zou ik € 10.000 daarvan als noodfonds op een spaarrekening zitten tegen bijvoorbeeld 0,5% rente. Maar die heb ik nog niet kunnen vinden. Tips?

Beleggingen DEGIRO: De toename hier komt door enkele aankopen. Het rendement is geloof ik zelfs iets gezakt deze maand.

Hier een overzicht van de 6 beste beleggingsapps die ik heb geprobeerd en gebruik.

Meesman: Dit is de maandelijkse inleg van € 800 in het fonds ‘Aandelen Wereldwijd Totaal’. Verder geen beweging.

Lendahand: Dit zijn beleggingen in een soort microkredieten voor ondernemers in ontwikkelingslanden. Om de maand leg ik € 50 in. Het risico is groter dan bij aandelen. Je krijgt tussen de 4% en 6% rendement op je uitgeleende geld. Ik heb deze portefeuille van de maand weer eens uitgebreid.

Mintos: Eindelijk, weer eens een nieuwe naam op het overzicht. Dit is ook een platform voor peer-2-peer-leningen, net als Lendahand. Alleen dat niet voor ontwikkelingslanden. Maar voor westerse ondernemers die geld willen lenen. Het bedrijf is gevestigd in Estland en door heel Europa actief. Het rendement ligt hoger dan bij Lendahand, zo’n 10%. Het risico op verlies (als een leningnemer bijvoorbeeld niet kan terugbetalen) is wel groot. En de maatschappelijke impact is natuurlijk veel kleiner.

Ik test momenteel het platform uit. Dat is bijzonder overzichtelijk (beter dan bij Lendahand) en alles gaat van vooralsnog een leien dakje. Ik wilde mijn inleg al verhogen naar € 1000 (voor een beter spreiding over de leningen) toen ik berichten las over een groot aantal achterstallige betalingen van leningnemers. Al deze achterstanden stammen nog uit de tijd van de eerste lockdown. Maar ze drukken wel op het bedrijf. Ik laat mijn € 100 staan, maar wacht nog even af.

Bitcoin: De hele crypto-bende is deze maand flink gezakt. Dat kost me een lieve duit, maar als we het relatief bekijken, valt het allemaal erg mee. Nog altijd is de waarde van mijn cryptomunten een veelvoud aan wat ik ooit heb ingelegd. Ook was ik zo slim had ik puur geluk, doordat ik op het hoogtepunt van de hype voor € 400 aan Dogecoin verkocht en het bedrag terugschreef naar mijn rekening. Dat is toch mooi ruim 4 x de inleg. De € 1000 aan dogecoin die ik nu nog heb, laat ik mooi staan.

Lees hier hoe ik eenvoudig bitcoin en ethereum koop bij Bitvavo.

Peaks: Peaks schrijft nog altijd ongemerkt elke week wat ‘wisselgeld’ af en belegt dat automatisch. Geen omkijken naar.

Het weer wordt beter. De dagen worden langer. En ik mag vanaf vandaag een afspraak maken voor mijn vaccinatie. Tijd voor een omslag kortom. Ik verwacht in juni een rustige maand op de beurzen en wat meer vrije tijd voor mezelf.

Omdat ik toch een doel moet hebben (anders word ik te lui; ik ken mezelf), hoog ik het einddoel voor mijn vermogen in 2021 op naar € 85.000.

Dan heb ik de helft van wat er voor 2022 er al bij voordat het jaar begint. En ben ik hopelijk voor 1 juli 2022 tonnair. Precies op tijd vóór mijn 41e verjaardag.

Dat zou mooi zijn.

Wil je ook tonnair worden? Dat is helemaal niet zo moeilijk als je denkt. Ik schreef een checklist met 21 punten die je vandaag nog kan doorlopen en, hoppa, je bent ook op weg naar die ton. Vul hieronder je mailadres in en je krijgt hem gratis in je mail!

Mijn vermogen op 1 juni 2021 (+2,97%)

2 gedachten over “Mijn vermogen op 1 juni 2021 (+2,97%)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven