Mijn vermogen op 1 april 2021 (+7,78%)

vermogen op 1 april 2021

De AEX-index brak op 1 april door een oud record uit 2000. Ook andere beursindexen maakten nieuwe records. Bitcoin en andere cryptomunten zijn meer waard dan ooit. En tegelijk zitten we nog midden in een lockdown en een politieke crisis. Het zijn volatiele tijden.

Mijn investeringen in de verschillende ‘assets’ zijn allemaal gestegen, met 7,8% zelfs, maar ik waak ervoor om mezelf rijk te rekenen. Want het zou zomaar allemaal weer kunnen dalen de komende maand. Dat maakt niet veel uit. Ik blijf gewoon maandelijks investeren. Als alles blijft stijgen, dan zijn mijn bezittingen meer waard volgende maand. Fijn. Als alles daalt, dan kan ik goedkoper extra ‘assets’ inslaan. Ook fijn.

Dit het overzicht van de afgelopen maand.

Mijn vermogen op 1 april 2021

Kijk hier voor een overzicht van al mijn vermogensupdates.

Spaargeld: Ik leg nog steeds maandelijks € 300 in. Eigenlijk zou ik meer van deze cash moeten investeren in aandelen. Ook omdat er om uiteenlopende redenen nog meer aan zit te komen. Maar ik durf niet zo goed, met die hoge koersen. Toch moet het. Ik maak hier met mezelf de afspraak dat ik volgende maand een substantieel deel van mijn extra cash heb ingelegd.

Beleggingen DEGIRO: Een beetje extra ingelegd en ook heel wat rendement. Voor het eerst boven de 30K! Netjes, al zeg ik het zelf.

Lees hier mijn review van broker DEGIRO, waar ik beleg.

Meesman: De maandelijkse inleg is € 500. Dus de rest is rendement. Dat is wederom helemaal niet slecht.

Lendahand: De terugbetalingen komen zo langzamerhand weer op gang. Dat geretourneerde geld investeer ik weer in andere leningen. Ik zou wat meer moeten inleggen. Deze post mag wel naar de € 1000 toe.

Bitcoin: Alles gaat omhoog. Ik ben ook eens in de wereld van NFT’s gedoken. Dat zijn digitale kunstwerken die in Ethereum (een cryptomunt net als Bitcoin) te verhandelen zijn. Daarvoor heb ik een wallet met Ethereum gemaakt. Hierover binnenkort meer.

Lees hier hoe ik eenvoudig bitcoin koop bij Bitvavo.

Peaks: Ik hou nog steeds van Peaks. Ook al zijn de kosten wat hoog (en zijn ze onlangs nog wat hoger geworden). Het fijne is dat je vergeet dat je het potje hebt en dat je geld ongemerkt meer waard wordt. Ik schreef onlangs een review over geneugten van de app van Peaks.

Creditcard: opgezegd.

Met andere woorden: alles gaat volgens plan. Het plan is in eerste instantie om € 70.000 aan vermogen te hebben aan het einde van dit jaar. En dan aan het einde van het volgend jaar een nog altijd onwerkelijk klinkende ton. Als ik zie wat er nog binnen gaat komen aan facturen en, helaas, erfenis, dan gaat dat eerste ruimschoots lukken. Ik voorzie tegelijk ook dat ik mijn financiële plan daarom misschien wat moet aanpassen.

Wegens een gebrek aan tijd in deze overvolle lockdown heb ik alles een beetje laten aanlopen. Een beetje in het wilde weg cryptomunten kopen, gaat op de lange termijn niet het verschil uitmaken. Ik heb een ambitieuzer doel nodig. Daar ga ik aan werken.

Mijn vermogen op 1 april 2021 (+7,78%)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven