Mijn vermogen op 1 maart 2021 (+2,83%)

vermogen maart 2021

Dit was me een volatiel maandje. Zowel op de beurzen als in mijn eigen portemonnee. Het ging het omhoog en omlaag en toen nog een keer. Ik had meer inkomsten dan normaal, vanwege een extra klus. Maar ik had ook meer uitgaven, onder andere hoge tandartskosten (dat krijg je ervan als je je zelf zo laag mogelijk verzekerd), aankopen voor het huis en wat andere ongewone kosten (zoals de altijd onaangename verrassend hoge gemeentebelasting).

Mijn vermogen is daarom minder gestegen dan ik vooraf dacht. Wel is eindelijk de barrière van de 50K geslecht. Hoera. Applausje voor mezelf.

Verder heb ik wat geschoven met geld en is de post ‘bitcoin’ ontploft, in de leuke zin van het woord. Zie hieronder voor een nadere uitleg.

Dit zijn de naakte cijfers van de afgelopen maand.

Mijn vermogen op 1 maart 2021

Kijk hier voor een overzicht van al mijn vermogensupdates.

Spaargeld: Ik heb besloten om wat geld over te schrijven van mijn spaarrekening naar de beleggingsrekening van DEGIRO. Percentueel gezien zit ik nog altijd aan de erg veilige kant, als het gaat om een spaarbuffer. Meer dan een kwart van mijn vermogen is nog altijd niet belegd. Dat is wat veel. Ook omdat ik een fikse groei voorzie van mijn vermogen dit jaar, leek het me handig om nu al te beginnen met extra beleggen. Hoe eerder belegd, hoe beter, is de regel. Natuurlijk stortte daarna de beurs in. Zal je altijd zien. Maar op langere termijn is dit gezond.

Beleggingen DEGIRO: Zoals gezegd heb ik een hoop extra ingelegd. Ik kocht vooral VWRL, een ETF met bedrijven uit de hele wereld. Ik wil later dit jaar, als ik tijd heb, nog eens goed kijken naar de verhouding ETF en losse bedrijven in mijn beleggingen. En eventueel wat grotere posities opbouwen in bedrijven waar ik echt goede vooruitzichten bij zie. Nu is het nog een beetje een allegaartje van de dingen die ik de afgelopen jaren om wat voor redenen dan ook heb gekocht.

Lees hier mijn review van broker DEGIRO, waar ik beleg.

Meesman: De maandelijkse inleg is € 500. Dus de rest van de winst is rendement. Dat is helemaal niet slecht.

Lendahand: Niks mee gedaan. Ook dit wil ik binnenkort weer oppikken. Ook wil ik een review schrijven van Lendahand.

Bitcoin: Deze categorie behoeft uitbreiding. De hele cryptomarkt is de afgelopen maanden uit zijn voegen gebarsten. Het zal bijna niemand ontgaan zijn dat bitcoin, en allerlei andere digitale munten omhoog geschoten zijn. Ik zat daarom niet stil. Bitcoin heb ik niet bijgekocht. Daarvoor wacht ik even tot de munt weer wat daalt. Maar ik heb me wel gewaagd aan het aanschaffen van wat andere coins, waaronder Dogecoin. Ook reanimeerde ik mijn oude account bij Coinbase, waar je tegenwoordig cryptomunten kan verdienen door filmpjes te kijken over de werking ervan. Dat leverde me € 25 op aan munten als Lumen, Maker, 0z en ik weet allemaal niet wat. Ik ben zeker geen crypto-fan en geloof ook dat de meeste van deze munten ooit waardeloos zullen worden. Maar als het gratis is, zeg ik geen nee.

Peaks: Beleggen met Peaks gaat ongemerkt. Dat is er zo heerlijk aan. Tientjeswerk is het. Van de afschrijvingen van mijn rekening merk ik niks. Ik schreef onlangs een review over geneugten van de mooie app van Peaks.

Creditcard: Dit is de laatste maand dat deze categorie hier nog staat. Ik heb mijn credit card opgezegd en netjes de resterende € 9 van de jaarkosten teruggekregen van ING.

Dat was het. Het komende maand wordt spannend. De beurzen lijken op een breekpunt te staan. Als ze verder naar beneden gaan, kan het een pijnlijke periode worden. Of ze gaan weer omhoog en dan vieren we volgende maand feest. Ook omdat de opdrachten blijven binnenstromen en ik veel inkomsten verwacht de in maart.

En dan is er ook nog Marktplaats. Er is altijd nog Marktplaats.

Als het goed is, heb ik de komende maand meer tijd voor artikelen voor Betering. Dan ga ik ook een aanvang maken met het boek dat ik wil schrijven over deze geweldige reis naar een ton op de rekening. Laat de lente maar beginnen.

Mijn vermogen op 1 maart 2021 (+2,83%)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven