Mijn vermogen op 1 mei 2021 (+25,4%)

mijn vermogen in mei 2021

Yup, een recordwinst. Blij mee. Ik wist dat deze plus eraan zat te komen. Dat komt zo:

  • Ik heb meer facturen verstuurd dan ooit de afgelopen maanden. Q1 in mijn eigen freelance onderneming was een topkwartaal. Deze maand zijn de facturen ook daadwerkelijk bijna allemaal betaald. Het werd tijd.
  • De beurzen hielpen ook mee, door niet te dalen.
  • Daarnaast bestaat een deel (de helft ongeveer) van het nieuw geïnvesteerde geld uit een kleine erfenis. Dat geld had ik uiteraard liever niet gehad, als dat zou betekenen dat mijn vader dan nog leefde. Maar zo is het helaas niet gegaan. Ik kocht van (een deel van) dit geld een paar aandelen Tesla. Dat was zijn enige beleggingstip ooit. Verder had hij niks met beleggen. Te risicovol. Elektrisch, zei mijn vader een keer uit het niets, dat is de toekomst. Hij had natuurlijk gelijk, maar ik vond de aandelen altijd te volatiel, te risicovol. Inmiddels zijn ze 1000% gestegen. En elektrisch is nog steeds de toekomst. Ik kocht de aandelen voor hem.
  • En o ja, ik stopte ooit (in februari dit jaar) €100 in de hype genaamd Dogecoin. Die investering is nu ruim €1000 waard.

Dit het overzicht van de afgelopen maand.

Mijn vermogen op 1 mei 2021

Kijk hier voor een overzicht van al mijn vermogensupdates.

Spaargeld: Dit houd ik rond de 15K. Ik maakte hier vorige maand met mezelf de afspraak dat ik deze maand een substantieel deel van mijn extra cash zou hebben ingelegd. Dat heb ik gedaan, maar er kwam zoveel binnen dat dit bedrag gelijk gebleven is. <- Leuk probleem om te hebben.

Beleggingen DEGIRO: Ik heb veel ingelegd en aankopen gedaan. Voornamelijk losse aandelen, waaronder dus Tesla. Maar ik wilde de portefeuille al langer wat uitbreiden. Ook met Amazon, goud en Unilever.

Lees hier mijn review van broker DEGIRO, waar ik beleg.

Meesman: Ook hier heb ik extra ingelegd in het enige fonds waarin ik hier beleg ‘Aandelen Wereldwijd Totaal’. Dat bestaat uit 6500 aandelen van bedrijven in 49 landen. Lekker gespreid, nietwaar? Bovendien heb ik de maandelijkse inleg verhoogd naar € 800.

Lendahand: Dit zijn beleggingen in een soort microkredieten voor ondernemers in ontwikkelingslanden. Om de maand leg ik € 50 in. Het risico is groter dan bij aandelen.

Bitcoin: Dit is onderhand een hele portefeuille aan het worden. Ik kan daar weinig aan doen. 20% van deze post is inleg, de rest is rendement. Wel heb ik deze maand € 100 aan Ethereum gekocht, voor wat meer balans. Ik bezit ondertussen Bitcoin, Ethereum en Dogecoin (zie hierboven voor de exorbitante winst) en daarnaast nog wat klein grut, dat ik gratis kreeg door her en der rekeningen te openen. Vooral het Coinbase Earn-programma is daar royaal mee.

Lees hier hoe ik eenvoudig bitcoin en ethereum koop bij Bitvavo.

Peaks: Peaks schrijf ongemerkt elke week wat ‘wisselgeld’ af en belegt dat automatisch. Geen omkijken naar.

De 70K komt in zicht. En dat is ruim een half jaar eerder dan verwacht. Vooralsnog pas ik mijn doelen niet aan. Maar ik lig wel ruim voor op schema. En ik verwacht de komende maand ook nog een fikse plus. Tijd voor bezinning.

Mijn vermogen op 1 mei 2021 (+25,4%)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven