Mijn vermogen op 1 oktober 2021 +3,25%

vermogen oktober 2021

Mijn vermogen stijgt rustig door, zelfs als de beurzen dalen. Zo zien we het graag. Dat betekent dat ik nog altijd flink wat geld inleg elke maand. Mijn spaarquotum ligt meestal tussen de 50% en 60%. Oftewel: 50% en 60% van mijn inkomen geef ik niet uit, maar spaar of beleg ik.

In deze nog redelijk vroege opbouwfase van mijn vermogen heeft die inleg een grotere impact op mijn vermogen dan de dalende of stijgende beurzen.

Als ik ooit tonnen op beleggingsrekeningen heb staan, dan is mijn vermogen wel overgeleverd aan de grillen van de beurzen. Dan heeft een inleg van € 1000 niet zo veel effect meer. Maar zover is het (gelukkig? helaas?) nog niet.

Halverwege de maand dacht ik trouwens even dat ik heel mijn vermogen was verloren. Maar dat bleek gelukkig niet zo te zijn 😉

Dit is er in september echt gebeurd.

mijn vermogen op 1 oktober 2021
Mijn vermogen op 1 oktober 2021

Kijk hier voor een overzicht van al mijn vermogensupdates.

Spaargeld: Ik kreeg deze maand een laatste restje van de erfenis van mijn vader. Dat heb ik op de spaarrekening gezet. Ik mocht het treurig genoeg genoeg gelijk aanspreken voor nog een overlijden, dat van onze kat Joep. Hij was nog maar 1, bleek een ongeneselijke kattenziekte te hebben en liet in twee dagen de facturen van de kattenkliniek flink oplopen. We hebben gehuild. Geld speelt even geen rol op zo’n moment.

Beleggingen DEGIRO: Het ging matig op de beurs. Alles ging omhoog en toen ging alles weer omlaag. Enkele losse aandelen deden het desondanks goed, zoals Tesla. Maar netto houd ik bijna niks over. Het verschil dat je ziet staan, komt doordat ik voor ruim € 100 1 aandeel VWRL (Vanguard All-World) kocht, van het geld dat ik bespaarde door deze maand geen alcohol te drinken.

Hier een overzicht van de 6 beste beleggingsapps die ik heb geprobeerd en gebruik.

Meesman: De maandelijkse inleg is hier nog steeds € 800. Aangezien het vermogen hier maar met € 774 omhoog is gegaan, heb ik dus een beetje verlies gemaakt op het rendement.

Lendahand: Ik kreeg deze maand € 25 aan aflossingen terug, inclusief een beetje rente (paar eurootjes). Dat heb ik meteen geherinvesteerd. En ik heb extra geld overgeschreven om te investeren. Ik wil deze post voor het einde van het jaar opbouwen naar zo’n € 2.500. Hoe beter ik mijn geld verdeel over meerdere projecten en leningen in Afrika en Azië, hoe kleiner het risico dat ik loop. Ik schreef eerder al waarom ik Lendahand gebruik (inclusief code voor €25 gratis tegoed!).

Mintos: Dit stijgt rustig verder. Mijn gemiddelde rendement is hier nu 9,03% (jaarlijks). Vooralsnog is nog geen enkele debiteur uit mijn portefeuille in gebreke gebleven. Toch wacht ik nog even af, voordat ik hier meer geld in stop.

Crypto: De enige roodgekleurde post deze maand. Bitcoin, ethereum en dogecoin zijn iets gezakt. Ik legde niks in. Wel kreeg ik deze maand weer zo’n $6 aan rente op mijn bitcoin bij Celsius.

Lees hier hoe ik eenvoudig bitcoin en ethereum koop bij Bitvavo.

Peaks: Geen omkijken naar, zeg ik maar weer.

We gaan vrolijk verder met vermogenopbouwen. De ton komt langzaam maar zeker in zicht. Het is dit jaar zo snel gegaan, dat ik mijn oorspronkelijke richtdatum van 1 januari 2023 al heb vervroegd naar 1 augustus 2022. Yup, dat is nog minder dan een jaar.

Als er geen heel gekke dingen gebeuren moet dat lukken. Maar, zoals we vorig jaar allemaal hebben geleerd, heel gekke dingen kunnen gewoon gebeuren. Het blijft spannend.

Tot snel.

Wil je ook tonnair worden? Dat is helemaal niet zo moeilijk als je denkt. Ik schreef een checklist met 21 punten die je vandaag nog kan doorlopen en, hoppa, je bent ook op weg naar die ton. Vul hieronder je mailadres in en je krijgt hem gratis in je mail!

Gerelateerde berichten

Mijn vermogen op 1 oktober 2021 +3,25%

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven