Mijn vermogen op 1 september 2021 (+5,07%)

mijn vermogen op 1 september 2021

Alles stijgt weer. Dat is ook de bedoeling. Maar voor de maand augustus is dat toch wel opmerkelijk. Ik heb een aantal weken niet gewerkt en als freelancer heb je dan geen inkomen. Het komt dan ook vooral door de beurzen, die maar blijven stijgen.

En dat ondanks de weinig hoopvolle berichten over corona. Hieronder lees je waarom dat naar mijn idee is.

Het helpt natuurlijk ook dat ik nog altijd zuinig leef door deze 31 bespaartips ter harte te nemen.

Dit is het overzicht van de afgelopen maand.

Mijn vermogen op 1 september 2021

Kijk hier voor een overzicht van al mijn vermogensupdates.

Spaargeld: Dankzij onze nieuwe occasion staat dit potje nog steeds € 5.000 te laag. Zodra ik wat extra geld overhoud aan het einde van een maand, vul ik dit in stukjes aan. Maar de vaste maandelijkse inleg in indexfondsen bij Meesman gaat altijd voor. Ik verwacht dat dit dit najaar goedkomt.

Beleggingen DEGIRO: De beurs is nog steeds booming. Individuele aandelen, indexfondsen, alles blijft stijgen. De angst voor een correctie wordt wel steeds groter zo. Maar who knows? Zolang de centrale banken doorgaan met hun kwantitatieve versoepelingen (oftewel geld blijven pompen in de obligatie- en aandelenmarkten) lijkt er weinig aan de hand. En dit is dus precies waarom je je spaargeld (als je wat over hebt) in aandelen of fondsen zou moeten investeren. Door die aanhoudende versoepelingen blijven de (spaar)rentes laag en stijgen de koersen, nu al meer dan 10 (tien!) jaar. De winsten op onze aandelen worden betaald door de verliezen op jouw spaargeld. Als het niet door de afwezige spaarrente is, dan wel door de inflatie die door deze versoepelingen lijkt te worden opgewekt. Ziek systeem? Misschien. Beter onderneem je actie.

Hier een overzicht van de 6 beste beleggingsapps die ik heb geprobeerd en gebruik. DEGIRO heeft momenteel aan actie waarbij je €50 gratis tegoed krijgt om transactiekosten mee te betalen.

Meesman: Maandelijks automatisch investeren in indexfondsen is saai, maar werkt als een tierelier. Verder geen mededelingen.

Lendahand: Ik schreef deze maand al waarom ik Lendahand gebruik (inclusief code voor €25 gratis tegoed!). Ik heb wat extra investeringen gedaan in materiaal voor 60 pluimveehouders, maisboeren en groothandelaren in Oeganda en een zwik bio-vergisters van hoge kwaliteit voor boeren in Latijns-Amerika, India en Kenia.

Mintos: Na mijn aanvankelijke twijfel heb ik de inleg voorzichtig verhoogd met € 100. Alles wordt automatisch geïnvesteerd in kortlopende leningen van maximaal 9 maanden met een rendement van tussen de 9% en 13%.

Crypto: Hier heb ik even niks mee gedaan. Alles stijgt een beetje. Dat is fijn, dat alles stijgt. Ik moet weer eens wat inleggen.

Lees hier hoe ik eenvoudig bitcoin en ethereum koop bij Bitvavo.

Peaks: Geen omkijken naar, zeg ik maar weer.

De zomervakantie zit erop. Ik ben weer aan het werk. Zelfs voor Betering probeer ik nu wat regelmatiger te schrijven. Ondanks de luwe zomermaanden, is het aantal lezers hier gestaag omhoog gegaan. We benaderen nu het gemiddelde van 50 lezers of 100 pageviews per dag. Dat is meer dan ik me ooit kon voorstellen. Al deze mensen wil ik natuurlijk niet in de kou laten staan.

Tot snel.

Wil je ook tonnair worden? Dat is helemaal niet zo moeilijk als je denkt. Ik schreef een checklist met 21 punten die je vandaag nog kan doorlopen en, hoppa, je bent ook op weg naar die ton. Vul hieronder je mailadres in en je krijgt hem gratis in je mail!

Gerelateerde berichten

Mijn vermogen op 1 september 2021 (+5,07%)

4 gedachten over “Mijn vermogen op 1 september 2021 (+5,07%)

    1. Dank je. Haha, je bent een oplettende lezer;) Daarom nu de full disclosure: Ja, ik stond rood op mijn betaalrekening, vanwege een uitgestelde betaling van een factuur. Ik wilde wel mijn maandelijkse inleg aan Meesman doen, dus ‘leende’ ik € 100 van mezelf. Dat verschil van € 0,11 zit hem in de rente die ING (nog) maandelijks uitkeert op een spaarrekening. Nu weet je alles van me.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven